flutur_gheorghe_2008.jpgExecutivul va propune, în procedură de urgenţă, în şedinţa din 30 martie, o iniţiativă legislativă de modificare a Legii administraţiei publice locale, a anunţat luni vicepreşedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur.
Potrivit lui Flutur, modificările vizează ca validarea mandatelor aleşilor locali să fie una „de drept” şi va fi luată la cunoştinţă de către secretarul de judeţ sau cel al primăriei.

„De asemenea, vacantarea şi ulterior ocuparea posturilor aleşilor locali va fi rezolvată în instanţă pentru a preîntâmpina blocajele din consiliile locale”, a mai spus Flutur. O altă modificare se referă la a da primarului dreptul de vot şi cel de a conduce şedinţele consiliului local.

„Se are în vedere partajarea răspunderii pentru legalitate, conţinut tehnic şi aici este vorba de responsabilitatea primarului şi a celor care contrasemnează. Apoi este vorba de aprecierea oportunităţii unei hotărâri de Consiliu Local sau Consiliu Judeţean. Oportunitatea este hotărâtă de deliberativul local sau judeţean, a enunţat Flutur o altă modificare a Legii administraţiei publice locale. Totodată, reprezentarea în justiţie a primarilor nu se va face în nume propriu, ci în numele instituţiei”, a mai spus Flutur.


Oficialul PDL a precizat că aceste modificări vin în urma întâlnirilor asociaţiilor primarilor de comune, oraşe şi municipii. „Sperăm ca aceste propuneri să fie finalizate în această săptămână şi, săptămâna viitoare, Guvernul să iasă cu o iniţiativă legislativă în procedură de urgenţă, în următoarea şedinţă de Guvern, adică pe 30 martie”, a mai spus Flutur. AGERPRES