Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 31 martie, actul normativ pentru modificarea art. 150 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ care vizează reducerea termenului pentru depunerea jurământului de către primar în faţa judecătorului delegat de la 60 de zile la 30 de zile de la data alegerilor, în situaţia în care şedinţa privind ceremonia de constituire a consiliului local nu are loc.

De asemenea, actul normativ vizează ca în cazul în care din alte motive temeinice primarul nu a putut să depună jurământul în cadrul în cadrul şedinţei privind ceremonia de constituire a consiliului local, acesta să poată depune jurământul în faţa judecătorului delegat.

„Primarul depune jurământul (…) în şedinţa privind ceremonia de constituire a consiliului local sau în faţa judecătorului delegat, în camera de consiliu, în cazul în care şedinţa privind ceremonia de constituire a consiliului local nu are loc în termen de 30 de zile de la data alegerilor sau în cazul când, din alte motive temeinice, acesta nu a putut depune jurământul în această şedinţă. Încheierea judecătorului delegat este definitivă şi se comunică de îndată prefectului şi secretarului general al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale”, prevede legea. AGERPRES