Ce crede Antal Arpad despre administratia locala: “Am economisit ca fraierii”

antal_arpad_.jpgPrimarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, este de parere ca reprezentantii administratiilor locale care au luat in serios necesitatea de a face economii la buget si au “strans cureaua” inca de la inceputul anului au picat de “fraieri”.

Antal Arpad a explicat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca Guvernul cere reducerea cheltuielilor bugetare in fiecare institutie cu 15,5% fata de primele noua luni ale anului, dar nu ia in considerare cat s-a economisit in toata aceasta perioada.

“Noi am economisit si am picat de fraieri, pentru ca Ordonanta Guvernului este proasta si nu ia in considerare cat ai economisit in primele noua luni, ci iti spune ca trebuie sa reduci cu 15,5% fata de primele noua luni. Noi, fraierii, am economisit si chiar ma simt un prost in fata oamenilor din Primarie pe care i-am stors si le-am cerut sa lucreze mult pe bani putini si acum iar trebuie sa iau bani de la ei”, a declarat Antal Arpad.

Acesta a mentionat ca, in cursul zilei de vineri, va purta negocieri cu sindicatul functionarilor din institutie pentru a ajunge la un consens in legatura cu concediile fara plata. Potrivit primarului, in discutie vor fi puse mai multe variante, printre care concediu fara plata intre Craciun si Anul Nou sau reducerea programului de lucru de la opt la sase sau sapte ore zilnic. Antal Arpad a tinut sa sublinieze ca aceste masuri interne nu vor afecta activitatea cu publicul, prin urmare cetateanul care va veni la Primarie nu va simti ca “Guvernul ne-a obligat sa mai strangem cureaua”.

Antal a declarat, in urma cu cateva luni, ca Primaria Sfantu Gheorghe a fost una dintre putinele institutii publice care a luat inca de la inceputul acestui an masuri pentru economisirea banilor publici, prin reducerea sporului de dispozitiv acordat angajatilor si externalizarea serviciilor de curatenie si paza, economisind astfel circa 50.000 de lei. AGERPRES