Cătălin Nechifor: “La Suceava nu se pot organiza alegerile pentru că primăriile nu au bani”

nechifor_catalin.jpgLiderul judeţean al PSD Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a declarat presei, luni, că în judeţ nu se vor putea organiza alegerile locale la termenul stabilit pentru că primăriile nu au bani la acest capitol.

“La Suceava nu se vor putea ţine alegeri locale la termen pentru că primăriile nu au bugete pentru a asigura bunul mers al alegerilor. Bugetele primăriilor au fost adoptate de consiliile locale în februarie, când nu erau definite alegerile locale la termen şi se vorbea încă de comasate. E foarte greu să faci schimbări. Avem o foarte mare dificultate pentru că primăriile nu au bani în bugete. Trag un semnal de alarmă pentru că, fizic, nu se vor putea susţine cheltuielile necesare”, a spus Nechifor, subliniind că singura soluţie în rezolvarea acestei situaţii este ca Guvernul să aloce bani din fondul de rezervă, minimul necesar pentru o localitate fiind de 40.000 de lei.

Totodată, el a dezavuat faptul că premierul Ungureanu a alocat bani primarilor PDL, pe criterii strict electorale şi politice. “Mihai Răzvan Ungureanu a dat o veste bună aleşilor locali, acordând bani primarilor PDL, cu încălcarea flagrantă a legii. În primele şase luni nu pot fi făcute rectificative. Mihai Răzvan Ungureanu spune că banii s-au dat pentru primării în dificultate. Din lista alocărilor rezultă că, la Suceava, sunt primării care au fix aceleaşi datorii, ceea ce e imposibil. Alocarea a fost strict politică şi electorală (…) La Suceava primăriile PSD şi PNL au primit virgula din alocări. E foarte clar că suntem în situaţia de a nu putea organiza alegerile din iunie”, a spus Nechifor, precizând că primăriile PDL au primit 15,82 milioane de lei, iar cele USL 0,72 milioane de lei. AGERPRES