Edilul municipiului Botosani, Catalin Flutur, solicita tuturor primarilor din tara sa protesteze fata de o ordonanta de urgenta, a carei aplicare are ca efect reducerea veniturilor la bugetele locale.
Flutur a inaintat membrilor Asociatiei Municipiilor din Romania o adresa prin care solicita acestora sa faca demersuri, astfel incat aceasta ordonanta, care schimba Codul Fiscal, sa nu fie aprobata in Parlament. Este vorba de OUG nr. 106/2007, care reglementeaza destinatia impozitului pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare.
Actul normativ prevede ca impozitele rezultate in urma tranzactiilor imobiliare sa fie incasate, de la 1 ianuarie 2008, la bugetul de stat, si nu la bugetele locale, asa cum era pana acum.

„Vrem sa se indrepte o nedreptate care se face in momentul de fata administratiei din Romania. Banii au fost luati din condei printr-o simpla modificare a Codului Fiscal. Eu am propus ca in momentul in care acea ordonanta va ajunge in Parlament sa nu fie votata”, a declarat primarul Catalin Flutur, care a anuntat ca a facut demersuri in acest sens la toti cei zece parlamentari alesi in circumscriptia din judetul Botosani.

Primarul de Botosani sustine ca modificarea legislativa afecteaza 5,8% din bugetul propriu al municipiului Botosani.