flutur_catalin2009.jpgPreşedintele organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Democrat Liberal, Cătălin Flutur , propune ca municipiul Botoşani să devină capitala unei regiuni, ca urmare a reorganizării administrative a ţării.

El a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că municipiul Botoşani dispune de o infrastructură puternică, astfel încât ar putea prelua conducerea regiunii Moldova de Nord. În plus, Flutur, care este şi primarul în exerciţiu al Botoşaniului, arată că municipiul pe care îl administrează are o populaţie mai mare decât Suceava sau Piatra Neamţ.

„Botoşaniul ca municipiu s-a stabilizat clar ca poziţie fruntaşă, în comparaţie cu Suceava, în comparaţie cu Piatra Neamţ. Cred că este de datoria noastră să cerem această capitală a regiunii să fie la Botoşani. Avem posibilitatea să mutăm sediul regiunii în municipiul Botoşani”, a afirmat Flutur.

El s-a arătat convins că declaraţiile sale nu îl vor deranja pe preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care recent s-a pronunţat în favoarea unei capitale a Moldovei de Nord la Suceava. AGERPRES