flutur_catalin_.jpgPrimarul de Botoşani, Cătălin Flutur, a fost împuternicit pentru semnarea preluării celor două spitale pe care municipalitatea deja le are în subordine. Practic, prin încheierea protocoalelor cu cele două unităţi spitaliceşti, municipalitatea va prelua acum şi managamentul spitalelor, respectiv cel de Recuperare şi TBC.

Împuternicirea primarului pentru preluarea celor două unităţi spitaliceşti a fost aprobată în ultima şedinţă de Consiliu Local şi vine ca urmare a deciziei ca managementul asistenţei medicale să se transfere la autorităţile publice locale. Primarul Cătălin Flutur s-a declarat demult timp un adept al descentralizării spitalelor şi susţine că din punct de vedere financiar nu vor exista probleme.

„Noi aveam în patrimoniu clădirile iar acum am preluat şi managementul spitalelor. Descentralizarea este un lucru benefic şi ne dorim un management perfomant. În acest an nu vor fi probleme din punct de veder financiar, Consiliul Local nu va contribui cu niciun leu anul acesta, pentru că spitalele au încheiate contracte cu Casa de Asisgurări”, a declarat primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur.

După semnarea protocoalelor de preluare a celor două unităţi va fi organizat concurs de ocupare a funcţiilor de director pentru cele două spitale. Concursul va fi organizat de Consiliul de Administraţie al fiecărui spital. Componenţa Consiliilor de Administraţie a fost de asemenea aprobată în aceeaşi şedinţă de CL.