Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, si-a anuntat intentia de a candida din partea Partidului Democrat- Liberal (PD-L) pentru un nou mandat.
El a declarat, intr-o conferinta de presa, ca doreste sa continue programele incepute in mandatul 2004-2008, iar daca PD-L va fi de acord, va accepta sa reprezinte aceasta formatiune politica. Flutur, care este inca membru al Partidului National Liberal, sustine ca nu a primit din partea acestui partid nicio propunere oficiala de a candida si, de aceea, a considerat necesar sa adopte propria pozitie fata de partidul alaturi de care va intra in campania electorala la alegerile locale viitoare.

„In Botosani am inceput foarte multe proiecte si am considerat ca ar fi corect din partea mea fata de cei care m-au ales si care au avut incredere in mine sa continui activitatea la Primaria Botosani. Drept urmare, ma voi inscrie in cursa pentru Primaria Botosani si, tinand cont de afinitatile pe care le-am avut cu unele partide politice, probabil PD-L ma reprezinta cel mai bine”, a afirmat Catalin Flutur, care este var cu vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur.