Castigatorii celei de a patra editii a Premiilor Ericsson pentru Excelenta in Telecomunicatii

Ericsson Romania a premiat studentii de la universitatile tehnice din Bucuresti, Cluj-Napoca, Galati, Timisoara si Iasi in cadrul ceremoniei “Premiile Ericsson pentru Excelenta in Telecomunicatii”.
Atat castigatorii, cat si profesorii coordonatori au fost prezenti la ceremonia de premiere ce a avut loc pe 27 mai, la Bucuresti.

Alan Triggs, Vicepresedinte Managed Services IT & Director Centru de Servicii Globale Ericsson Romania, a spus: “Programul Premiile Ericsson de Excelenta ofera absolventilor romani sansa de a castiga experienta in domeniul industriei de telecomunicatii. In acest an, pentru a sustine aceasta initiativa, Ericsson a decis sa ofere studentilor premiati contracte munca, pe durata a cel putin un an, in cadrul Ericsson GSDC.”

Programul “Premiile Ericsson pentru Excelenta in Telecomunicatii” are ca obiectiv recunoasterea si recompensarea lucrarilor studentilor romani. Anii trecuti, competitia s-a adresat institutiilor academice din tara cu specializare in telecomunicatii, de anul acesta programul s-a extins si a cuprins catedrele de informatica, calculatoare si cele de matematica din facultatile din Bucuresti.

Lucrarile premiate au fost selectate dupa urmatoarele criterii: relevanta subiectului in ceea ce priveste dezvoltarea domeniului IT sau telecom, originalitatea, nota obtinuta, precum si numarul de lucrari stiintifice al autorilor (cand este cazul) legate de subiectul abordat. In afara de acestea, toti studentii premiati au primit o recomandare onorifica si un cec, ca o recunoastere simbolica a efortului lor.

“Premiile Ericsson pentru Excelenta in Telecomunicatii” constituie o initiativa a companiei Ericsson Hellas si au fost infiintate in anul 1997. In Romania, prima editie a avut loc in anul 2004, premiind lucrari ale studentilor de la cele mai de prestigiu universitati din tara. Pe parcursul primilor trei ani, au fost premiati aproximativ 40 de studenti. In acest an, Premiile de Excelenta recunosc inca o data valoarea studentilor romani, selectand unsprezece lucrari din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Galati si Timisoara.