Castellonul ajută Târgovişte să elaboreze proiecte de infrastructură, finanţate cu fonduri europene

Autorităţile din Castellon le vor oferi consultanţă autorităţilor din Târgovişte în ce priveşte redactarea de proiecte pentru lucrări publice cu fonduri UE, anunţă sâmbătă cotidianul El Periodico Mediterraneo, după ce primarul Alberto Fabra a semnat un acord de colaborare cu omologul său român, Gabriel Boriga.

Sursa menţionată estimează că legăturile dintre companiile din cele două oraşe ar putea favoriza revenirea a aproximativ 7.000 de români după adjudecarea licitaţiilor în lucrări publice. Tehnicienii de la primăria din Castellon vor stabili metodologia de lucru pentru ca proiectele româneşti să respecte cerinţele complexe stabilite de legislaţia europeană.

Primarul Boriga a dat asigurări că proiectele, care vor fi finanţate cu bani europeni, vor servi unui plan de regenerare urbană şi la construcţia unor noi instalaţii sportive. ‘Dorim ca exemplul de creştere şi dezvoltare din Castellon, cu cele mai bune infrastructuri, să poată ajuta ca Târgovişte să ofere un mai bun nivel de viaţă, acesta este rolul primarilor’, a subliniat Fabra. La rândul său, Gabriel Boriga a amintit că ‘românii care locuiesc în Castellon vor să revină acasă, dar în condiţii bune’. AGERPRES