Conducerea Cartel Alfa intenţionează să execute silit conturile Consiliului Judeţean Satu Mare pentru recuperarea unei sume de peste 600.000 de lei, câştigată prin instanţă pentru indemnizaţia pentru concediul de odihnă a asistenţilor maternali profesionişti. Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, a anunţat, în Comisia de Dialog Social de pe lângă Instituţia Prefectului, că Sindicatul Asistenţilor Personali, Maternali şi Sociali, afiliat confederaţiei, a obţinut în instanţă sumele ce prevăd concediile de odihnă pentru asistenţii maternali profesionali, a fost informat Consiliul Judeţean pentru alocarea sume, dar nu s-a rezolvat problema.

„S-a recunoscut dreptul la o compensaţie bănească egală cu indemnizaţia aferentă concediului de odihnă efectuat împreună cu copiii aflaţi în plasament pentru fiecare an din perioada 2011-2014. Vă rugăm să se sprijiniţi în reglementarea acestei situaţii cât mai urgent posibil, astfel încât Consiliul Judeţean să ia măsurile necesare pentru punerea în executare corectă a hotărârilor judecătoreşti definitive, în caz contrar ne rezervăm dreptul de a solicita executarea silită, prin organele de executare”, a declarat Vasile Dârle.

Potrivit acestuia, sumele pentru cei 107 asistenţi maternali depăşesc 600.000 de lei.
Prefectul Radu Bud a declarat că va informa conducerea Consiliului Judeţean pentru reglementarea situaţiei, reprezentanţii instituţiei neparticipând la întâlnire, chiar dacă au fost invitaţi. AGERPRES