Marți, pe 22 martie, a avut loc întâlnirea comunităților OSC-Edumanager și Administrație locală. Tema acestei ediții speciale – Digitalizarea și dezvoltarea competențelor în educația preuniversitară – a fost discutată cu specialiști în educație, care au analizat modul în care se pot implementa procesele de digitalizare și dezvoltare a competențelor digitale în învățământul preuniversitar, ce soluții sunt disponibile, dar și ce școli beneficiază deja de astfel de implementări. Partenerul webinarului a fost Microsoft.

De asemenea, a fost analizat un studiu de caz al Colegiului Național ,,Nichita Stănescu”  din Ploiești, pentru a a afla care au fost provocările ce au trebuit depășite în procesul de digitalizare.

Învitații acestei ediții au fost Marilena Ionașcu, Education Director, Microsoft; Gabriela Ford, președinte, Fundația EOS; Robert Pufan, Cloud Solution Architect for Modern Work, Microsoft; Carmen Argeșanu, Director, Colegiul Național „Nichita Stănescu” Ploiești alături de moderatorul Dorin Chioțea.

Carmen Argeșanu, director al Colegiului Național „Nichita Stănescu” Ploiești, a precizat că liceul face parte din programul Școala Parteneră Microsoft și că principalul considerent pentru aderare l-a constituit identificarea unei platforme digitale care să se plieze pe nevoile și cerințele predării online.

În urma unei cercetări amanunțite realizată de echipa de management a liceului, au ales ca platformă de funcționare online Microsoft Teams. La început, utilizarea platformei digitale a fost o adevărată provocare pentru toți profesorii, în special pentru că timpul era scurt și nu le permitea înscrierea la cursuri în domeniu, astfel că au învățat după tutoriale și ulterior au schimbat informațiile între ei, iar rezultatul final, acela de a utiliza în mod corespunzător platforma Microsoft Teams,  a fost unul satisfăcător, a menționat aceasta.

Carmen Argeșanu a subliniat că, în acest moment fiecare clasă din școală este dotată cu laptop nou, tablă interactivă, cameră video montată superior cu rezoluție foarte mare, tablete grafice. În toată această acțiune de digitalizare, liceul a beneficiat de suportul Primăriei Municipiului Ploiești, a Inspectoratului General Școlar Prahova, de asemenea au avut și sponsorizări și buget propriu.

Din punct de vedere al obținerii resurselor financiare pentru achiziționarea de către școli a unui produs sau pachet necesar digitalizări (ex: Microroft 365) nu este neapărat nevoie să se solicite fonduri Ministerului, ci școala poate întreprinde diverse actiivități cu scopul obținerii banilor sau participării la diverse proiecte sau chiar poate solicita sponsorizări, a mai menționat aceasta.

Comunitatea OSC-Edumanager se adresează managementului instituțiilor de învățământ preuniversitar și universitar, precum și profesorilor. Comunitatea este dezvoltată și administrată de Oameni și Companii-OSC, organizație care oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale și 42 platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.