primar_generica_mic.jpgPrimarii de comune din judeţul Caraş-Severin ar fi trebuit să înceapă, în această săptămână, instruirea în ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă, însă din cauza faptului că la deschiderea cursului s-a constatat o prezenţă redusă această sesiune de pregătire a fost amânată pentru o perioadă care va fi stabilită ulterior.

„Din păcate, la deschiderea cursului, mai puţin de 15% dintre primarii din zona Reşita s-au prezentat la curs. Printre activităţile pe care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al Judeţului Caraş-Severin le-a programat a se desfăşura săptămâna aceasta se numără şi cursul de iniţiere al primarilor de comună din judeţul nostru în domeniul situaţiilor de urgenţă, în conformitate cu legislaţia în vigoare. În anii trecuţi, cursul, cu durata de cinci zile lucrătoare, s-a desfăşurat la Centrul Zonal de Pregătire de Protecţie Civilă Craiova. Începând cu anul acesta, primarii parcurg acest modul de formare iniţială acasă”, a afirmat plt. Magdalena Tocmelea, din partea Compartimentului Informare şi Relaţii Publice din ISU Semenic. Chiar dacă aceste cursuri au fost organizate pe zone, la nivelul judeţului, primarii nu s-au arătat interesaţi să participe la instruirile organizate de ISU.

În Caraş-Severin au fost programate trei serii: prima, în această săptămână, la Reşiţa, care va fi, însă, amânată, a doua serie, în perioada 24 – 28 august, la Caransebeş, iar a treia, în perioada 16 – 20 noiembrie, la Oraviţa. „Obiectivele cursului sunt formarea competenţelor de bază specifice gestionării situaţiilor de urgenţă şi formarea aptitudinilor cu aplicabilitate în practică, respectiv planificare, coordonare, comunicare, evaluare, proceduri de operare şi măsuri de protecţie la nivelul localităţii. Pe lângă temele prelucrate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al Judeţului Caraş-Severin, au pregătit materiale de interes şi alte instituţii cu atribuţii în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă: Poliţia, Jandarmeria, Garda de Mediu, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Agenţia de Protecţia Mediului, Direcţia de Sănătate Publică şi Crucea Roşie”, a precizat Magdalena Tocmelea. AGERPRES