In ultima sedinta a Consiliului Judetean Caras Severin au fost aprobate trei proiecte de hotarari initiate de vicepresedintele Horia Irimia (foto).
Aceste trei hotarari vizeaza asocierea Consiliului Judetean cu consilii locale in vederea intocmirii si cofinantarii unor proiecte de gestionare a deseurilor in zonele Valiug si Brebu Nou – zona turistica Semenic precum si in zona Baile Herculane si zona Oravita Proiectele vor fi depuse spre finantare in cadrul Programului PHARE CES „Schema de granturi mici pentru proiecte de gestiunea deseurilor”.

PHARE finanteaza proiecte cu valoare intre 300.000-1.000.000 Euro pentru acest tip de proiecte. Consiliul Judetean se va ocupa cu depunerea la termen – pana in aprilie – a proiectelor respective.

Initiatorul proiectelor a declarat: „Este absolut necesar sa incepem sa rezolvam problema deseurilor. Vom intra in UE , avem termene precise de conformare: incepand cu 2009 se vor inchide haldinele de gunoi, care nu respecta standardele. Nici la Resita, in nici o localitate nu avem haldine corespunzatoare. Iar problema deseurilor trebuie sa o rezolvam pentru cetatenii judetului, nu pentru ca asa o cere UE. Degeaba investeste Consiliul Judetean in drumuri in zone turistice, degeaba vom finaliza ski-lift-ul, daca nu rezolvam colectarea civilizata, selectiva a deseurilor.” (Un material de Cladia Matei)