Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri un proiect de lege care prevede stabilirea unor măsuri de contractare şi/ sau garantare de finanţări rambursabile de către municipiul Bucureşti, care permite folosirea oricărui instrument de datorie publică locală pentru atragerea de fonduri necesare dezvoltării oraşului.

Prin proiectul de lege aprobat de Guvern, iniţiativă legislativă transmisă Parlamentului, se propune exceptarea rambursării într-o singură tranşă anuală a obligaţiunilor în valoare de 500 de milioane de euro, emise de municipiul Bucureşti în anul 2005, din totalul datoriilor anuale aferente finanţărilor rambursabile contractate şi/sau garantate de municipiu, în baza cărora se determină gradul de îndatorare a bugetului local al municipiului.

Bucureştiul va putea utiliza astfel oricare dintre instrumentele de datorie publică locală (împrumuturi, garanţii locale, emisiuni de obligaţiuni, credite furnizor sau contracte de leasing financiar) în vederea atragerii de fonduri necesare dezvoltării oraşului. AGERPRES