Candidatura lui George Scripcaru pentru un nou mandat la Primaria Brasov a fost lansata oficial

Democrat-liberalul George Scripcaru a fost lansat pe 1 februarie ca si candidat al PD-L la Primaria Brasov, in prezenta a numerosi membri ai conducerii formatiunii politice.
Presedintele PD-L, Emil Boc, a afirmat, cu acest prilej, ca Brasovul este una dintre “redutele” pe care democrat-liberalii vor trebui sa le consolideze la alegerile locale, alaturi de Bucuresti, Cluj, Alba Iulia, Targu Mures, Oradea, Craiova, Zalau, Arad si Piatra Neamt.

Emil Boc a aratat ca principalul atu al democrat-liberalilor in alegerile care urmeaza este “politica in interesul cetatenilor” pe care, de altfel, au promovat-o si pana acum. La randul sau, secretarul executiv al PD-L, Vasile Blaga, a sustinut ca formatiunea politica va castiga alegerile locale indiferent daca acestea vor fi amanate sau nu. Mai mult, potrivit lui Blaga, aproape toate capitalele resedinta de judet din Ardeal “sunt ca si castigate din primul tur” si ca exista sanse foarte mari ca si Banatul sa fie cucerit de PD-L.

Facand aluzie la originea moldoveneasca a primarului Brasovului, George Scripcaru, Vasile Blaga a afirmat ca “moldovenii au venit si au castigat in Ardeal, dar ar fi bine sa mai castige si la ei acasa”. Si primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan “Pinalti”, a facut aluzie la originea lui Scripcaru si si-a incheiat discursul afirmand “Scripcaru moldoveanu mai tare ca Videanu”.

Proaspatul candidat la primarie si-a rememorat, in cadrul ceremoniei, ascensiunea politica, aratand ca “a carat beri, a cumparat tigari, a luat suturi in fund, a lipit afise, a facut campanii electorale, a fost dat afara din partid, dar a revenit”. El a subliniat ca se confrunta cu o problema generala pe care o au primarii PD-L si anume aceea ca Brasovul nu primeste bani de la bugetul de stat “numai pentru ca investitiile sa nu fie asociate cu imaginea lui Scripcaru”. Totodata, el a marturisit ca, desi a fost amenintat cu falsificarea de dosare, totusi intentioneaza sa mai castige un mandat de primar al Brasovului.

La eveniment au participat numerosi primari ai oraselor resedinta de judet democrat-liberali, membri ai Biroului Executiv si parlamentari PD-L. “Sloganul” sub care s-a desfasurat evenimentul a fost o parafraza a celebrei piese interpretate de cantaretul Stefan Banica jr. “S-o facem lata, inca o data”, refrenul melodiei fiind atasat unui scurt film prezentat in deschiderea manifestarii.