Consilierul municipal Elena Trican si-a anuntat candidatura din partea Partidului Conservator la functia de primar al municipiului Ploiesti.
In conferinta de presa intitulata „Care sunt problemele orasului si care sunt problemele
Primariei”, Elena Trican a acuzat administratia locala ca ignora problemele reale ale cetatenilor si ca, „in timp ce ploiestenii platesc taxe si impozite, in Primarie se vaneaza comisioane”.

Trican a afirmat ca, in Consiliul Local Ploiesti, marile partide au creat „o cooperativa a ilegalitatilor”. Printre exemplele prezentate de consilierul local PC se numara modul in care au votat consilierii marilor partide cand a fost prelungit contractul cu operatorul de salubritate si cand a fost scutit de o parte din investitia promisa operatorul care asigura distributia apei potabile in municipiu.

„La nivelul Primariei, timp de patru ani, marile probleme au fost legate de orientarea
contractelor catre combinatii oneroase si catre licitatii netransparente si dubioase si, nu in ultimul rand, catre aranjamente in care reprezentantii marilor partide si-au dat mana in interes propriu si in detrimentul cetatenilor”, a afirmat Elena Trican.

Pentru fotoliul de primar al municipiului Ploiesti mai candideaza: viceprimarul Radu
Socoleanu (PNG-CD), deputatul Gratiela Gavrileacu (PNL), senatorul Daniel Savu (PSD), avocatul Andrei Volosevici (PD-L), medicul Adrian Caramida (PRM) si candidatul independent Radu Popescu, cu sprijinul PIN.