Cancelarul Angela Merkel a reconfirmat vizita pe care o va efectua la Cluj

apostu si ambas germ.jpgCancelarul german Angela Merkel a reconfirmat vizita pe care o va face la Cluj anul acesta, a anunţat, marţi, primarul Sorin Apostu, în urma unei întâlniri pe care a avut-o în cursul dimineţii cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas von Mettenheim.

“Ne-a fost reconfirmată vizita Angelei Mekel la Cluj în cursul acestui an, dar, pentru că este o perioadă tulbure în toată Europa, perioada exactă rămâne să fie stabilită”, a declarat primarul precizând că cel mai probabil, însă, vizita va fi efectuată în cursul lunii octombrie.

Angela Merkel a primit invitaţia de a vizita Clujul din partea mai multor instituţii clujene, printre care primăria Cluj-Napoca şi Universitatea Babeş-Bolyai, aceasta urmând să îi ofere cancelarului german titlul de Doctor Honoris Causa. Ambasadorul se află la prima sa vizită la Cluj de la preluarea mandatului şi s-a întâlnit marţi atât cu primarul Sorin Apostu, cât şi cu prefectul Florin Stamatian. Discuţiile au vizat schimburile culturale şi cele universitare, dar şi cele economice.

“Excelenţa Sa a apreciat calitatea şi interesul partenerilor germani pentru Cluj chiar şi în această perioadă dificilă pe care o traversează întreaga Europă, şi nivelul schimburilor universitare dintre România şi Germania, apreciind totodată că ţara pe care o reprezintă se situează pe locul al doilea, după Franţa, la capitolul intenţii de studiu, din partea tinerilor români”, a spus purtătorul de cuvânt al prefecturii în urma întâlnirii, Anca Stănescu.

La rândul său, prefectul Florin Stamatian a apreciat disponibilitatea părţii germane în legătură cu măsurile de austeritate care vor fi luate de Germania în plan economic şi a vorbit despre dificultăţile cu care se vor confrunta în viitor, în România, domenii precum cercetarea, asistenţa medicală sau educaţia. Ambasadorul Germaniei este însoţit pe parcursul vizitei la Cluj de consulul general de la Sibiu, Thomas Gerlach. AGERPRES