Campania “Săptămâna Internațională a Vaccinării”, la start

siv_cluj1.jpg“Fii Sănătos! Fii Responsabil! Vaccinează-te!” este mesajul campaniei “Săptămâna Internațională a Vaccinării”, organizată de Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF), în parteneriat cu Oameni și Companii, în perioada 24 – 30 aprilie 2014. Debutul acestei campanii a fost marcat printr-o conferinţă de presă ce a avut loc la Cluj-Napoca. La eveniment au participat numeroşi specialişti, care au vorbit despre succesele vaccinării şi riscurile nevaccinării.

Printre aceştia s-au numărat dr. Ligia Daniela Blaga, medic primar pediatru și neonatolog, șeful secției Neonatologie, Clinica Ginecologie II Cluj, prof. dr. Ioan Stelian Bocșan, şeful catedrei de Epidemiologie şi Asistenţă Primară a Stării de Sănătate – UMF “Iuliu Haţieganu”, dr. Emiliana Costiug, membru – Grupul de Vaccinologie al SNMF, dr. Ana Dascăl, președinte al Asociației Medicilor de Familie Cluj, dr. Dorina Duma, director – Direcţia de Sănătate Publică Cluj, dr. Moisescu-Goia Mihai, director executiv adjunct – Direcţia de Sănătate Publică Cluj, dr. Ioan Mureşan, membru – Grupul de Vaccinologie al SNMF şi dr. Daniela Rajka, medic primar – medicină generală, medic școlar -Cluj.

În afară de accentuarea mesajului campaniei, “Fii Sănătos! Fii Responsabil! Vaccinează-te!” , specialiştii prezenţi la evenimentul de la Cluj au vorbit despre necesitatea unei bune comunicări pentru conştientizarea importanţei vaccinării şi pentru răspândirea mesajelor pro-vaccinare. Campania este, de fapt, o inițiativă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care marchează, la fiecare sfârşit de aprilie, aceast eveniment.

“Săptămâna Internațională a Vaccinării” continuă cu următoarele evenimente şi acţiuni:

– Seminarii medicale pentru medicii de familie (Ateliere practice pentru medici de familie, pe problematica vaccinării, Medical Forum, Sesiune de vaccinologie, în cadrul Conferinței de Medicina Familiei, din Alba Iulia, Focus Grup -București, Curs de vaccinologie pentru medicii de familie din Arad)

– Lansarea Portalului Grupului de Vaccinologie al SNMF, www.Vaccinologie.ro, dedicat medicilor de familie, pe tema vaccinării

– Promovare media şi online

– Distribuție materiale informative către pacienți (București, Iași, Cluj, Arad)

– Distribuție materiale informative către toți medicii de familie din România

– Lansarea paginii dedicate vaccinării în portalul www.Edumedical.ro. Portalul a fost creat sub egida SNMF, fiind un instrument de comunicare eficient, între medicii de familie și pacienți

– Emisiuni Radio și TV dedicate: Radio România, Antena 3 (miercuri 23 aprilie), Realitatea TV (duminică, 27 aprilie).

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) este o organizaţie profesională, ştiinţifică, nonguvernamentală, apolitică, de drept privat, cu personalitate juridică, constituită din organizaţii judeţene, cu personalitate juridică, ale medicilor de familie din toată țara.

Oameni și Companii este cea mai mare organizație din România, specializată în comunicare directă, personalizată, business-to-business, business-to-professionals și business-to-communities.