Campania națională de educație și prevenție ”Școala Familiei” a ajuns la Baia Mare

La întrebarea cheie „Crezi că fumatul este Cool?” au răspuns elevii Colegiului Național „Gh. Șincai” Baia Mare marți, 14 noiembrie 2017, în cadrul campaniei naționale de informare, educație și prevenție, susținută de Farmexpert prin lanțul de farmacii independente Alphega și implementată de Oameni și Companii prin Programul ”Școala Familiei”.

Prima întâlnire din noul an școlar a avut loc la Baia Mare, unde peste 120 de elevi ai Colegiului Național ”Gh. Șincai” au avut ocazia să discute deschis cu consultanții Alphega despre efectele fumatului, motivele care îi determină să încerce o primă țigară, provocările renunțării la fumat și chiar costurile economice induse de acesta. Întâlnirea a fost deschisă cu o prezentare interactivă, pregătită de 11 dintre elevii colegiului, sub coordonarea profesorului de biologie Gheorghe BÎRLEA și a directorului adjunct Rodica MUREȘAN. Consultantul Alphega Stefan SAPLONTAI și Farmacistul Diriginte Anca Maria ZANC, le-au explicat apoi copiilor care sunt ”Beneficiile Fumatului”, într-o abordare neobișnuită, suficient de incitantă încât să îi provoace pe aceștia la discuții.

Sesiunea interactivă organizată la Baia Mare, la Colegiul ”Gh. Șincai” este prima etapă din acest an școlar a campaniei naționale de informare și prevenție susținută de Farmexpert împreună cu Oameni și Companii și face parte din Programul „Școala Familiei”.

Programul este derulat de Oameni și Companii din 2016, în colaborare cu instituții de învățământ și din domeniul sănătății. Obiectivul acestui program este informarea și educarea elevilor, alături de familiile lor, pentru un stil de viață sănătos. În anul 2017 campania de prevenție este implementată în parteneriat cu Farmexpert / Alphega. În anul școlar 2017-2018, alte două teme urmează să fie implementate în peste 30 de școli și colegii din întreaga țară, în cadrul aceluiași program: Stil de viață săntos, respectiv Contracepția și bolile cu transmitere sexuală.