Stația de Reciclare, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul rural si urban mic, își continuă traseul în 2018. După ce în 2017 a străbătut 7 județe, informând aproximativ 200.000 de persoane și colectând 100 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice), începand cu 15 martie 2018, campania „Stația de Reciclare” ia startul în județul Hunedoara.

Așa cum se știe, România are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației în vederea predării DEEE la punctele de colectare specializate.

„Stația de Reciclare” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv preponderent în mediul rural dar si urban mic . Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC informează locuitorii din localitățile din fiecare județ vizitat asupra necesității colectării DEEE și pune la dispoziție un punct de colectare mobil – Caravana ECOTIC – unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.

În 2018, campania continua în județul Hunedoara, cu sprijinul Ministerului Mediului, ADI Hunedoara și Rechoralex. Între 15-29 martie 2018, se va desfășura prima etapă a campaniei hunedorene, fiind vizitate cinci localități, după următorul program:

  • GURASADA, 15-17 MARTIE 2018 (în curtea școlii gimnaziale Gurasada)
  • DOBRA, 18-20 MARTIE 2018 (în fața primăriei Dobra)
  • VEŢEL, 21-23 MARTIE 2018 (în parcarea căminului cultural VEŢEL)
  • BĂCIA, 24-26 MARTIE 2018 (în zona târgului)
  • CĂLAN, 27-29 MARTIE (în parcarea Casei de Cultură)

Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor și electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la Caravana ECOTIC minim 5 kg cumulate de astfel de deșeuri va primi un premiu instant și va participa la o tombolă cu premii atractive constând în carduri cadou.

Preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase (TV, frigidere, mașini de spălat) este gratuită pe baza programării telefonice la numărul de telefon 0732.148.550. Programarea se va face în prima zi de campanie din fiecare localitate.

Pentru mai multe detalii, accesați http://www.ecotic.ro.