Campania ECOTIC „Orașe Curate” vizitează orașul Galați

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în Galați.

În perioada 2 – 26 aprilie 2019, ECOTIC în parteneriat cu Primăria Galati, APM Galati, Garda Nationala de Mediu Comisariatul Judetean Galati, ECOSAL Galati, SC Apa Canal S.A. Galati, Transurb S.A. Galati si  Inspectoratul Scolar Judetean Galati încurajează cetățenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea de deșeuri intre 15kg si 35kg cumulate, să primească un tichet valoric de 10 lei, iar pentru deșeuri de peste 35 kg cumulate, un tichet valoric de 20 de lei.

Centrele municipale de colectare sunt:

  • Punct Verde – Drumul Viilor, nr.1, de luni pana sambata, intre orele 8:00 – 16:00, duminica 8:00 – 12:00;
  • Strada Nufarului, nr 24 -26, de luni pana vineri, intre orele 7:00 – 14:00 ;
  • Statia de sortare Barbosi, in zilele luni pana vineri, intre orele 7:00 – 14:00 ;

Totodată, locuitorii orasului Galati pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face de la domiciliu, în baza unei programări prealabile la numerele de telefon 0236312282 si 0372741887. O echipa SP ECOSAL Galati se va deplasa si va ridica DEEE de la domiciliu.

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

„Scopul campaniei este de a sensibiliza galatenii asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile, încurajându-i să predea în mod selectiv deșeurile care  pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente  electrice și electronice”, declara Furtuna Mirela Elena, director general Serviciul Public Ecosal Galati.

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În 2017 și 2018, ECOTIC a desfășurat peste 35 de campanii care au informat peste 400.000 de persoane.

Pentru mai multe detalii, accesați www.ecotic.ro