Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil.

În perioada 27 – 31 iulie 2020, ECOTIC, Primăria Călinești și ADI Teleorman îndeamnă locuitorii comunei Călinești să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri între 20 și 39 kg cumulate să primească un tichet cadou de 10 lei, pentru deșeuri între 40 și 59 kg cumulate, un tichet cadou in valoare de 20 lei, iar pentru deșeuri de peste 60 kg cumulate tichet cadou de 30 lei.

Punctul de colectare se află la sediul Primăriei comunei Călinești (program 10:00 – 17:00).

Locuitorii comunei Călinești  beneficiază de serviciu gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase, apelând numărul 0747493722. Colectarea de la domiciliu se va face respectând cerințele sanitare și de siguranță.

 „O asemenea campanie are un rol foarte important, cu atât mai mult în mediul rural, cu cât deseori aceste zone duc lipsă de informații în ceea ce privește colectarea separată, și, implicit de puncte de colectare. Practic, campania Comune Curate aduce informația și punctele de colectare la ușa oamenilor”, declară Oana Fulgheci, Șef birou monitorizare Asociația de Dezvoltare Intercomunitara Managementul Deșeurilor Teleorman

„Comune Curate” Călinești face parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Prin intermediul acesteia, ECOTIC își propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural. Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro