Camera de Comert si Industrie Iasi promoveaza schimburile economice romano-pakistaneze

Pe 21 mai 2009, Iasul a primit vizita Excelentei Sale Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan in Romania, dl. Sanaullah. Vizita, organizata de Consulatul Onorific al Pakistanului la Iasi si Camera de Comert si Industrie Iasi, cu sprijinul Asociatiei Oamenilor de Afaceri Iasi, a avut ca scop promovarea mediului economic si culturii pakistaneze si a oportunitatilor de afaceri dintre companiile romanesti si cele din Pakistan.

Pakistanul este a cincea tara ca populatie din lume, avand o industrie foarte bine dezvoltata, mai ales in domeniile: textile, aparatura medicala, tehnologie, energie eoliana etc. Marfurile pakistaneze sunt de buna calitate, insa ajung arareori direct in Romania, fiind cel mai adesea introduse in tara prin intermediul unor firme din Turcia, Germania sau Marea Britanie.

Programul Ambasadorului a cuprins, pe langa discutiile cu oficialitatile locale din Primarie si Consiliul Judetean, o intalnire cu peste 25 de reprezentanti de companii din Iasi, organizata la sediul Camerei de Comert si Industrie Iasi, unde oamenii de afaceri au avut un dialog interesant si oportun cu ambasadorul, despre oportunitatile de afaceri pe care le pot incheia cu institutii similare din Pakistan.

Paul Butnariu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi, a declarat, cu ocazia acestui eveniment: “Aceasta este cea de-a patra vizita a Ambasadorului la Iasi, orasul nostru fiind un punct marcant pe harta activitatii sale. Prezenta Ambasadorului are ca obiectiv sa aduca in atentia oamenilor de afaceri oportunitatile de import-export cu organizatiile din tara pe care o reprezinta. Aceasta actiune face parte dintr-un program amplu si consistent al Camerei de Comert si Industrie Iasi, de a promova afacerile iesene si de a facilita schimburi economice ale comunitatii locale cu organizatii din alte tari” .