Camera de Comert a Thailandei vrea sa organizeze un birou de prezentare in municipiul Giurgiu, a declarat, in timpul unei vizite la Primaria Giurgiu, presedintele institutiei thailandeze, Preecha Treesuwan.
„Vrem ca la Giurgiu sa avem principalul nostru birou de prezentare din Romania, pentru ca municipiul ofera o pozitie foarte buna din punctul de vedere al transportului si logisticii si, totodata, este o poarta a accesului nostru in Europa”, a declarat Preecha Treesuwan pe 19 iunie, la o intalnire cu autoritatile locale din municipiul si judetul Giurgiu.

In timpul vizitei pe care a efectuat-o la Giurgiu, el a fost insotit de un grup de 30 de oameni de afaceri si bancheri thailandezi, interesati de o colaborare in domeniul economic, cultural si turistic cu Giurgiu si cu Romania. Oamenii de afaceri thailandezi au spus ca sunt interesati in primul rand de produsele romanesti din otel si aluminiu si doresc o dublare a cifrei de afaceri cu Romania pana in anul 2010.

Si primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, s-a aratat incantat de o colaborare cu oameni de afaceri din Thailanda si a promis ca va face cat de curand o vizita in aceasta tara, fiind deschis chiar pentru o infratire a municipiului Giurgiu cu un oras din Thailanda.

Vizita delegatiei thailandeze a continuat cu o deplasare in Zona Libera si in Portul Giurgiu.