Deputatul social-democrat Călin Potor a declarat joi, după ce în urmă cu o zi procurorii DNA au desfăşurat o serie de percheziţii legate de activitatea societăţii care prestează servicii de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie în oraş, că el a sesizat încă din 2012 că ‘ceva nu este în regulă’ cu contractul încheiat între Primăria Alba Iulia şi Coral Impex Ploieşti.
‘În urmă cu trei ani, am sesizat, am sensibilizat nu doar populaţia municipiului Alba Iulia, prin intermediul presei, ci şi, mă gândeam atunci, Primăria şi organele în drept, că ceva nu este în regulă cu contractul cu Coral Impex. Plecând de la o premisă simplă: de ce Primăria Alba Iulia plăteşte 220.000 de euro pe an, faţă de Primăria Cluj, care plăteşte 230.000 de euro pe an, la o populaţie de exact cinci ori mai mare a Clujului?’,a spus, într-o conferinţă de presă, deputatul PSD.
Călin Potor a afirmat că i s-a părut ‘de atunci chestiunea nenormală’.
Parlamentarul social-democrat a susţinut că dezinsecţia nu ar fi fost tocmai bine făcută atâta timp cât a fost semnalat un număr mare de persoane care au ajuns la spitalul din Alba Iulia din cauza căpuşelor.
El a mai spus că nu întâmplător în perioada când s-a făcut licitaţia au fost „contestaţii peste contestaţii”.
‘Rezultatul? Procurori DNA, în ograda Primăriei Alba Iulia,’ a conchis social-democratul Călin Potor, fost viceprimar al municipiului Alba Iulia.
Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat, miercuri, că nu are ‘emoţii’ legate de anchetă şi că, din punctul său de vedere, totul este legal în privinţa acestui contract.
‘La noi totul este legal şi o să vedeţi lucrul ăsta în urma anchetei’, a susţinut primarul municipiului Alba Iulia.
Primarul a menţionat că procurorii DNA au venit miercuri dimineaţa cu mandat de percheziţie pentru un birou din Primărie în care lucrează funcţionarul public care se ocupă de contractul de deratizare şi dezinsecţie, aflat în operare, cu firma Coral Impex din Ploieşti.
‘Licitaţia a început în 2011 şi s-a terminat în 2012. Adjudecarea licitaţiei a fost făcută printr-o decizie a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, pentru că au fost foarte multe contestaţii’, a precizat Mircea Hava.
El a mai spus că respectivul contract a fost încheiat pentru o perioadă patru ani, valoare estimativă, pe un an, fiind de 766.129 de lei, fără TVA.
Procurorii anticorupţie din Cluj au efectuat, miercuri, 32 de percheziţii în mai multe judeţe, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie. Faptele ar fi fost comise în perioada 2013-2015, conform unui comunicat remis AGERPRES. AGERPRES