Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și ECOTIC, împreună cu Oameni și Companii, au organizat pe 19 iulie 2022 un webinar dedicat specialiștilor din administrația publică locală, pe tema oportunităților de finanțare oferite de PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă) pentru dezvoltarea infrastructurii prin înființarea de centre cu aport voluntar.

Alături de moderatorul întâlnirii, Conf.univ.dr. Mihai Bogdan Petrişor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, au fost invitații speciali – Valentin Negoiță, Președinte Asociația ECOTIC; Tanczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor; Călin Mocan, Consilier PNRR, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Dragoș Călugăru, Director general ECOTIC.

În cadrul prezentării, Călin Mocan, consilier PNRR, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, a definit și a prezentat pe larg ceea ce înseamnă centrele cu aport voluntar, instituțiile beneficiare, precum și detaliile aferente în ceea ce privește bugetul alocat.

Totodată, a prezentat informațiile care țin de cheltuielile eligibile din cadrul acestor proiecte: „Prin aceste proiecte se pot realiza și se pot deconta următoarele cheltuieli eligibile: construcțiile necesare realizării platformei de colectare și toate cheltuielile conexe, cheltuielile cu achiziția de bunuri necesare pentru dotarea platformei de colectare, cheltuielile privind consultanța, proiectarea și realizarea de studii și cheltuielile cu achiziția de mijloace fixe în vederea utilării platformei de colectare”, a menționat  Călin Mocan.

Totodată, domnul consilier din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a consemnat în atenția audienței faptul că Ministerul va veni în sprijinul aplicanților: „Pentru a veni în sprijinul tuturor beneficiarilor și a UAT-urilor din țară care vor aplica, viziunea noastră, a Ministrului și a Ministerului, este de a ne implica în derularea procedurii de achiziție aceasta făcându-se centralizat la nivel de Minister.”

EcoForum este un program de comunicare și informare dezvoltat de ECOTIC și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în cadrul portalului specializat Administratie.ro.

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multă eficiență și omogenitate în îndeplinirea responsabilităților de mediu ale acestora.

Administratie.ro este o comunitate dezvoltată de Oameni și Companii.