Guvernul va aproba, pana la sfarsitul lunii noiembrie, strategiile de descentralizare in fiecare sector al administratiei publice centrale, a anuntat ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, in urma sedintei Consiliului Interministerial pentru Descentralizare.
Aceste strategii vor fi supuse in prealabil unei dezbateri publice cu toate organismele interesate, afirma ministrul Administratiei si Internelor.

Ministrul Vasile Blaga a anuntat, de asemenea, ca in toamna acestui an vor fi selectate la nivel local o serie de centre-pilot in cadrul carora, din vara anului viitor, va incepe testarea strategiilor de descentralizare, astfel incat proiectele de acte normative care vor reglementa acest domeniu sa poata fi elaborate si aprobate de Guvern in luna octombrie 2007.

Stabilirea acestui calendar precis, afirma ministrul Administratiei si Internelor, este importanta in vederea concretizarii vointei politice a Guvernului, care doreste realizarea unei descentralizari efective, atat in ceea ce priveste responsabilitatile, cat si in privinta resurselor financiare necesare.