Călătorii gratuite cu primul autobuz electric din municipiul Tulcea

autobuz_electric_timisoara.jpgTulcenii beneficiază, începând de miercuri, de transport gratuit în municipiu cu un autobuz electric, prezenţa acestuia pe străzile oraşului Tulcea fiind o premieră. Gratuitatea oferită tulcenilor până la finele acestei săptămâni face parte din strategia de marketing a firmei care a câştigat anul trecut licitaţia organizată de Primăria municipiului Tulcea pentru achiziţionarea a trei mijloace de transport.

“În a doua parte a acestui an, după rectificarea bugetară, dorim să mai achiziţionăm două mijloace de transport, dar disponibilităţile de la bugetul local nu ne permit achiziţia unui autobuz electric. Există în schimb oportunitatea de a dota parcul auto al societăţii Transport Public SA cu un asemenea mijloc prin programe europene şi sperăm ca în doi ani acest lucru să se realizeze”, a declarat miercuri primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

În momentul de faţă, potrivit sursei, foarte puţine oraşe din România deţin mijloace de transport electrice, din cauza preţului prohibitiv, circa 300.000 de euro, de aproape două ori mai mare decât cel al unuia clasic. “Încărcarea cu energie electrică a mijlocului de transport nu reprezintă o problemă. Azi (miercuri – n.r.), am montat priza specială în parcul auto. Costurile de funcţionare a acestui autobuz, respectiv 50 de lei pe zi, sunt de cinci ori mai mici decât cele ale unui mijloc de transport pe combustibil, respectiv 250 de lei pe zi”, a afirmat, la rândul său, directorul societăţii Transport Public S.A., Dan Bălan.

Parcul auto al societăţii publice de transport în municipiu numără, potrivit directorului Bălan, 38 de autobuze, doar 24 din acestea fiind funcţionale. “Cel mai vechi mijloc de transport funcţionale are o vechime de peste 20 de ani”, a mai spus directorul societăţii Transport Public S.A. AGERPRES