medic de fam.jpgPersoanele cu venituri reduse din sectorul şase al Capitalei pot apela, începând de miercuri, la serviciile a două cabinete medicale, unul de stomatologie şi unul de oftalmologie.

Centrul Socio – Medical, inaugurat de primarul Cristian Poteraş, este destinat acordării de asistenţă medicală de specialitate, gratuită sau parţial subvenţionată, pentru persoane aflate în dificultate, cu domiciliul pe raza Sectorului 6.

Medicii care acordă consultaţii sunt specialişti, iar aparatura cu care cabinetele au fost dotate este de ultimă generaţie, achiziţionată de la firme prestigioase pe plan internaţional. Serviciile oferite la cabinetul stomatologic sunt: terapie, chirurgie, implantologie, ortodonţie şi estetică dentară, iar programul de lucru este de luni până vineri, între orele 9.00 – 20.00. În funcţie de solicitări, cele două cabinete pot fi deschise şi sâmbăta.

”Statisticile ne arată că numărul bucureştenilor care nu au acces la astfel de servicii medicale este mare din cauza costurilor ridicate. Venim în sprijinul tuturor celor care nu îşi puteau permite să achite acele costuri, într-o primă fază prin intermediul acestui centru socio-medical, urmând ca în perioada următoare să mai deschidem încă patru astfel de centre”, a declarat primarul Cristian Poteraş.

Serviciile medicale prestate în Centrul Socio – Medical sunt gratuite atât pentru persoanele aflate în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială, cât şi pentru locuitorii Sectorului 6 care au un venit pe membru de familie de maxim 705 lei/lunar, cei care câştigă mai mult primind reduceri substanţiale pentru consultaţii şi tratamente. Sumele vor fi stabilite pe baza unei documentaţii care trebuie depuse la Serviciul Ajutor Social din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Sector 6. AGERPRES