apostu_sabin.jpgToate cele 66 de scoli generale si licee din Cluj-Napoca vor fi dotate in urmatoarele zile cu butoane de panica, al caror semnal va ajunge in doua secunde la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Cluj, in cazul in care ele vor fi folosite.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a prezentat, joi, modul in care functioneaza intregul sistem, impreuna cu seful IJP Cluj, Ioan Pacurar, si cu seful Inspectoratului Scolar, Anca Hodorogea. „Proiectul are ca scop prevenirea violentei in scoli, pentru ca este mai usor sa previi decat sa combati”, a declarat Sorin Apostu.

Dupa apasarea butonului de panica, semnalul ajunge in cel mult doua secunde la ofiterul de serviciu de la sediul IJP, care va anunta cele mai apropiate echipaje de politie, pentru a interveni in cel mai scurt timp, daca acest lucru se impune. Instalarea butoanelor de panica in scolile clujene a inceput miercuri si va fi incheiata in cel mult 45 de zile, investitia ridicandu-se la 63.174 de lei, la care se adauga un abonament lunar de cate un euro pentru fiecare buton. Pentru a nu fi apasate in mod abuziv, butoanele de panica vor fi amplasate in secretariatele scolilor sau in cabinele portarilor.