Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat vineri instituirea unor burse anuale pentru sprijinirea sportivilor şi antrenorilor din municipiu. Iniţiativa aparţine consilierului local Mădălin Guruianu, care a propus acordarea unui număr de 30 de burse de excelenţă, ce vor fi suportate din fondurile anuale puse la dispoziţia Comisiei de tineret şi sport din bugetul local.

Practic vor fi acordate 20 de burse pentru sportivi şi antrenori în cuantum de 400 lei şi 10 burse a câte 200 lei fiecare pentru juniori/cadeţi. Hotărârea prevede că numărul burselor poate varia în funcţie de performanţele sportive obţinute în sezonul anterior, fără modificarea bugetului total stabilit în acest scop şi nici a valorii individuale a acestora.

Câştigătorii burselor vor fi desemnaţi în funcţie de un punctaj realizat pe baza rezultatelor obţinute la competiţiile interne şi internaţionale, iar pentru încurajarea dezvoltării unei palete cât mai largi de sporturi se vor acorda câte trei premii pe fiecare ramură. Mădălin Guruianu a menţionat că demersul său are ca scop sprijinirea sportului de performanţă, dar şi a celui de masă şi şi-a exprimat convingerea că instituirea ”Burselor sportive Sfântu Gheorghe” vor impulsiona activitatea sportivă din municipiu. În vederea acordării burselor de excelenţă pentru activităţile sportive desfăşurate în sezonul 2009-2010, Consiliul Local municipal a aprobat vineri alocarea sumei de 10.000 de lei.

La propunerea lui Mădălin Guruianu, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a instituit anul trecut 5 burse pentru elevii din ultimul an de liceu cu rezultate excepţionale la învăţătură, pe considerentul că performanţa trebuie susţinută şi încurajată. În 2009 cuantumul bursei a fost de 2.000 de lei, iar departajarea s-a făcut în funcţie de media la învăţătură din ultimii trei ani de liceu, la care s-au adăugat puncte în plus pentru premiile obţinute la concursuri şi olimpiade naţionale şi internaţionale, participarea la diverse proiecte şi acţiuni de voluntariat. AGERPRES