Bunurile directiei de gospodarire locala a Primariei Braila vor fi scoase la licitatie

Bunurile Directiei de Gospodarire Locala a Primariei Braila vor fi scoase la licitatie, deoarece termenul acordat pentru plata datoriei catre operatorul de salubritate, SC ECO, a expirat fara ca banii sa intre in contul societatii de salubritate.
Operatorul de salubritate la care municipalitatea braileana este actionar majoritar, SC ECO SA, a declansat procedura de executare silita a Directiei de Administratie si Gospodarire Locala (DAGL), institutie din subordinea primariei, pentru a-si recupera o datorie de peste sase miliarde de lei vechi.

Pentru ca termenul pentru plata datoriei, acordat cu scopul stingerii litigiului comercial, a expirat, incepand de luni executorul judecatoresc va pune sigiliu pe bunurile DAGL, care vor fi scoase la licitatie. Societatea de salubritate a recurs la instanta pentru a-si recupera 6,32 miliarde lei, pe care DAGL le datoreaza operatorului de salubritate pentru serviciile prestate in ultimii ani, suma pentru care exista deja trei titluri executorii, emise de Tribunalul Braila.

Conducerea SC ECO este convinsa de faptul ca nici asa nu-si va putea recupera intreaga creanta, motiv pentru care va ataca in contencios administrativ hotararea de consiliu privind aprobarea bugetului local, solicitand prinderea in buget a unei sume egale cu datoria ramasa dupa executarea DAGL, pentru ca aceasta din urma sa-si poata achita datoria.

Potrivit directorului SC ECO, George Dragu, executarea silita a DAGL a fost impusa de faptul ca societatea pe care o reprezinta a fost, la randul ei, executata silit de firma care detine groapa ecologica de gunoi din municipiul Braila, pentru o datorie de opt miliarde lei.