rmvalcea_sensgiratoriu.jpg5,5 milioane euro reprezintă valoare investiţiei în prelungirea Bulevardului Dem Rădulescu, prin pădurea Ostroveni, conform proiectului aprobat de consilierii locali ai municipiului Râmnicu Vâlcea.

„În această valoare intră lucrarea propriu-zisă cu terasament, utilităţi, exproprieri, sensuri giratorii, inclusiv cel de la intersecţia cu DN 67, de fapt tot ce înseamnă o asemenea operaţie şi mai ales este vorba despre un bulevard echipat cu tot ce înseamnă de la partea carosabilă până la pistele pentru biciclişti. Nu mai reiau faptul că artera are şi importanţă secundară, traversând arealul cu destinaţie turistică a municipiului”, a precizat, luni, primarul Romeo Rădulescu.

Pentru faptul că un important fond forestier va fi afectat de noul bulevard, Consiliul Local a aprobat o compensare din fondul forestier deţinut de municipalitate în zona Feţeni acordat Romsilva. Obiectivul de investiţii face parte din portofoliul de proiecte inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Râmnicu Vâlcea, realizabil prin Axa prioritară 1 ”Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere” a Programului operaţional regional 2007-2013.

Traseul acestui tronson al bulevardului Dem Rădulescu, stabilit prin studiul de fezabilitate, afectează o suprafaţă totală de 32.947 mp din care 13.793 mp aflat în proprietatea publică a statului şi administrarea Romsilva, iar 19.154 mp proprietate privată. Bulevardul Dem Rădulescu va fi cea de a două arteră de circulaţie Nord – Sud a municipiului Râmnicu Vâlcea, interpus pe direcţia Slatina – Sibiu şi va degreva 50% din traficul rutier de pe Calea lui Traian. AGERPRES