Bugetul pentru editia din acest a Festivalului „Zilele Craiovei”, organizat in perioada 19-26 octombrie, a ajuns la peste 1,1 milioane de euro, ultima rectificare a acestui buget fiind facuta in cadrul unei sedinte extraordinare a Consiliului Local Craiova in care consilierii au votat suplimentarea cu 1,7 milioane de lei a bugetului destinat organizarii acestui festival.

Dupa cum se precizeaza in proiectul de hotarare aprobat de consilieri, suma de 1,7 milioane de lei are ca destinatie trupa Scorpions, care va canta pe 23 octombrie, pe velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu”, si pentru „asigurarea unui serviciu de iluminat artistic”.

Cei 1,7 milioane de lei cu care au fost suplimentat bugetul pentru „Zilele Craiovei” se adauga altor peste 2,4 milioane de lei, bani care au fost deja alocati de Primaria Craiova pentru acest festival si nu este exclus ca suma sa mai creasca. Potrivit lui Antonie Solomon, primarul Craiovei, editia din acest a „Zilelor Craiovei” va fi cea mai spectaculoasa din cei 12 ani de cand in Banie se organizeaza acest festival.

„Poate va fi cea mai spectaculoasa editie a Zilelor Craiovei din cele care au loc de 12 ani. Spun asta cand ma gandesc ce trupe vor concerta – Iris, Voltaj, Holograf, Stefan Banica jr., trupe din strainatate. Trupa Scorpions va veni cu siguranta, o formatie care nu mai trebuie prezentata niciunui craiovean, indiferent de varsta. Va veni si Cris Norman si mai sunt multe alte surprize”, a spus primarul.