Bugetul spitalelor din Craiova, mai mic decat pentru un spectacol folcloric?

Presedintele PNL Craiova, Cristina Calangiu, a declarat ca bugetul alocat de Primaria Craiova pentru cele trei spitale din oras pe care le finanteaza este mai mic decat cel pe care il aloca pentru organizarea unui spectacol folcloric.
Potrivit Cristinei Calangiu, motivul pentru care in 2007 municipalitatea a alocat celor trei spitale doar 750.000 de lei este ca “la Primaria Craiova banii se impart pe cumetrii si pe prietenii de pahar”.

“Mai sunt cateva zile si se va vota bugetul pentru acest an. Din luna octombrie, cand a avut loc o asa-zisa sedinta publica de consultare in legatura cu prioritatile orasului, nu s-a suflat nici un cuvintel, nicio vorbulita, despre acest buget. Nu avem informatia cum a fost impartit acest buget si nici macar consilierii locali nu au fost informati si consultati in legatura cu acest buget. Cel putin nu ai PNL”, a afirmat liderul liberalilor craioveni.

Cristina Calangiu, care este si directorul Spitalului Judetean de Urgenta Craiova, unitate finantata de Consiliul Judetean Dolj, a spus ca doreste sa transmita persoanelor din primarie care muncesc la impartirea banilor public mesajul ca primaria este responsabila de cheltuielile de intretinere, reparatii, modernizare, consolidare si extindere a unitatilor sanitare publice de interes local.

“Primaria Craiova se ocupa de trei din cele patru spitale din orasul Craiova si are ca responsabilitate sa participe la toate aceste cheltuieli. Ceea ce m-a frapat cel mai tare este faptul ca pana la ora asta nici macar nu a fost solicitat necesarul de cheltuieli de la respectivele unitati sanitare si ne vom trezi ca la acest capitol nu va fi alocat niciun ban”, a afirmat Cristina Calangiu.