Bugetul Sectorului 1 pe anul 2022 a fost respins în şedinţa Consiliului Local de pe 18 martie, după ce o serie de amendamente au fost adoptate.

„Punctul de vedere al PNL a fost exprimat atât în comunicate de presă, cât şi aici, în persoană şi îl repetăm: în momentul în care este respectată Legea nr. 273/2006, atunci şi noi vom vota acest proiect de buget. De asemenea, puteţi să vedeţi că am fost aici prezenţi. Primarul nu a fost şi este o ruşine pentru sector şi pentru acest Consiliu că primarul refuză să vină în faţa oamenilor să le răspundă la întrebări şi să-şi susţină proiectul de buget. De altfel, eu nu am văzut niciun fel de document care să îmi arate că domnul viceprimar în vreun fel o reprezintă pe primarul Sectorului 1 pentru a susţine acest proiect de buget”, a declarat consilierul local PNL Daniel Ciungu.

Primarul Clotilde Armand a scris pe Facebook, după şedinţa Consiliului Local, că PSD şi PNL au votat împotriva comunităţii locale.

„PSD şi PNL Sectorul 1, organizaţii conduse de Dan Tudorache şi Sebastian Burduja, au votat astăzi împotriva comunităţii locale şi au respins proiectul de buget pentru a şaptea oară, după o procedură de vot secretă, propusă ad-hoc în timpul şedinţei. Da, aţi auzit bine, au decis ca procedura să fie una secretă, neasumată, le este şi lor ruşine de ce fac oamenilor din Sectorul 1. Trăim vremuri care amintesc de modul de lucru din Parlament al lui Florin Iordache şi al lui Şerban Nicolae, din perioada în care Liviu Dragnea se visa dictator. Prin această procedură secretă, pe buletine, i-au privat pe mai mulţi consilieri USR, care participau la şedinţă on-line, de dreptul de a vota, drept fundamental care nu poate fi îngrădit „#NoapteaCaHoţii!”. Vom contesta această mascaradă”, a afirmat Clotilde Armand.

Ea a atras atenţia că bugetul este blocat de două luni. „Aşteptam votul consilierilor să demarăm investiţiile, în acelaşi timp facem eforturi uriaşe să-i ajutăm pe refugiaţii din Ucraina şi nu avem bani pentru plata mai multor ajutoare sociale şi burse şcolare. Supărarea lor este că nu vrem să plătim datoriile, făcute în 2020, de administraţia Dan Tudorache către mai multe firme cercetate, în prezent, de DNA. Nu este vorba de niciun joc politicianist aici, sunt doar probleme materiale, nu-i interesează nimic altceva decât plata acestor bani. De altfel, astăzi au jucat o scenetă ridicolă, au stat în şedinţa de Consiliu şi au discutat şi votat peste 60 de amendamente la buget, timp de aproape opt ore, apoi au votat împotriva proiectului”, a adăugat Clotilde Armand. AGERPRES