Consilierii municipali au aprobat documentatia tehnicoeconomica a obiectivului de investitii „Restaurarea Zonei Istorice”, ceea ce inseamna suplimentarea cu 10,386 milioane euro a investitiilor care urmeaza sa se realizeze in aceasta zona.
Potrivit proiectului de hotarare aprobat, banii sunt necesari pentru reproiectarea in intregime a traseelor de retele utilitare subterane, cat si suprafata strazilor, in functie de concluziile descoperirilor arheologice. Reprezentantii municipalitatii anunta ca amploarea descoperirilor necesita si introducerea unui serviciu de paza in zona centrului istoric.

In prima etapa a restaurarii s-a lucrat pe strazile Lipscani, intre strada Smardan si Calea Victoriei, si pe strazile Smardan, Franceza, Postei si Sf.Dumitru. Proiectul de reabilitare a zonei istorice constituie o prima faza a planului de investitii majore
de regenerare urbana a municipiului Bucuresti. Coordonatorul proiectului, Catalin Cazacu, a declarat ca lucrarile de refacere a centrului istoric al Capitalei au fost reluate de doua saptamani si se actioneaza pe strada Franceza, la cota minus 90 cm, unde se instaleaza retele de infrastructura (de apa, curent, gaze, fibra optica).

Cazacu a spus ca arhitectii trebuie lasati sa faca relevarile din zona, iar apoi sa transpuna in planuri ceea ce au gasit arheologii si sa elaboreze un proiect de specialitate care sa fie inaintat Comisiei Nationale de Arheologie si la Comisia Nationala a Monumentelor Istorice. Comisia de arheologie va propune modul de conservare a vestigiilor descoperite, prin acoperire sau sa se puna in valoare in baza unui proiect.
Acest proiect va avea nevoie de finantare, ce trebuie asigurata de beneficiar, respectiv de
Primaria Capitalei.