Bugetul municipiului Satu Mare pentru acest an este cu 100 de milioane de lei mai mare decât cel din 2019, suma alocată pentru investiţii fiind cea mai consistentă din ultimul deceniu, a anunţat primarul Kereskenyi Gabor.

„Bugetul total este de 329 milioane de lei, este cu 100 de milioane mai mare faţă de anul 2019. Diferenţa vine din schimbarea cotelor pe impozitul pe venit de la 60% la 63%, aici putem să vorbim de un plus de 29 de milioane de lei. În acest an se vor concretiza şi se vor materializa deja proiectele europene, am inclus 40 de milioane de lei. A mai fost faptul că 50% din indemnizaţiile persoanelor cu handicap să îl plătească Guvernul, acest lucru s-a şi întâmplat şi de aici avem peste 16 milioane de lei”, a declarat Kereskenyi.

El a precizat că bugetul alocat investiţiilor este cel mai mare din ultimii 10 ani.  „Este cel mai mare buget din ultimii 10 ani pentru investiţii. În 2016 am avut la dezvoltare 32 de milioane de lei, iar în acest an avem 112 milioane de lei pentru secţiunea de dezvoltare, anul trecut am avut 21,7 milioane lei. Este o majorare foarte mare, semnificativă”, a mai spus Kereskenyi.

Printre proiectele cele mai importante se numără modernizarea unor drumuri, în valoare totală de 23,5 milioane lei, dar şi demararea lucrărilor la unele proiecte europene, precum reabilitarea centrului nou, reabilitarea centrului vechi, realizarea unei autogări sau achiziţia de autobuze noi. AGERPRES