Pe 14 ianuarie va fi supus dezbaterii publice bugetul local al municipiului Medis. Toti cei care sunt interesati sa participe sunt asteptati in Sala Mare a Primariei.
Bugetul pe anul 2008 este de aproape 90 de milioane de lei, cu 17 milioane de lei mai mult fata de anul 2007.

Bugetul de venituri si cheltuieli al Municipiului Medias in anul acesta va fi de 87.355.500. Veniturile prognozate de conducerea primariei Medias pentru acest an provin in marea lor majoritate din impozitele si taxele locale, care insumeaza un procent de 38,9 % din capitolul venituri, sumele defalcate din taxa pe valoare adaugata-30,75%, in timp ce un procent de 24,04% provine din cotele defalcate din impozitul pe venit.

Cheltuieliele social-culturale vor reprezenta in anul 2008 aproape jumatate din bugetul Municipiului Medias. 39 milioane de lei vor fi directionati catre invatamamt, sanatate, cultura-religie si asistenta sociala. Invatamantul va primi anul acesta cei mai multi bani, 25 milioane de lei, urmat de asistenta sociala careia ii vor fi repartizate 10,5 milioane de lei

O parte insemnata din bugetul local va fi alocata si in acest an drumurilor, astfel ca in anul 2008 administratia locala intentioneza sa toarne covor asfaltic pe o suprafata de 30.000 de metri patrati si plombe asfaltice pe 70.000 de metri patrati.

Salubritatea, Serviciul de ecologizare, ecarisajul, iluminatul stradal, locuintele sociale, investitiile vor primi in 2008 de la bugetul local 18,364 milioane de lei.

Printre lucrarile de investitii programate pentru anul 2008 sunt prevazute: amenajarea sistemului rutier str. Selimbar, Luceafarului, Margaretei, Rodnei, Greweln, Angarul de Jos, Zorilor, E.Racovita, Livezii, Hateg, Viilor, Strugurilor, Caraiman, Cristalului, Bradet, Movilei, Muscelului, 1 Mai si Ciocarliei. Pentru anul 2008 s-a hotarat amenajarea unei toalete publice. Totodata anul acesta vor fi modernizate poduri si podete in Ighisu Nou.

Primarul Mediasului, Daniel Thellmann, a declarat: