Bugetul municipiului Brasov mai are nevoie de 500 de miliarde de lei vechi

Deficitul la bugetul municipiului Brasov este in prezent de 500 de miliarde de lei vechi, a aratat primarul Brasovului, George Scripcaru (foto).
“Pentru investitii este cea mai mare cheltuiala, cam 30% din total buget. Mergem pe investitiile in lucru, adica ocolitoarea Brasovului, Casa casatoriilor, reparatii de strazi si trotuare”, a precizat Scripcaru. Referitor la investitiile pe 2006, primarul Brasovului a subliniat ca sunt putine si s-a referit in principal la iluminatul public, salubrizare, refacerea fatadelor cladirilor din centrul istoric al municipiului si o serie de lucrari de indiguire a unor cursuri de apa in cartierul brasovean Schei.

Bugetul municipiului Brasov propus pentru acest an este de 2.650 de miliarde de lei vechi, aproape la acelasi nivel ca si cel de anul trecut. El va fi supus aprobarii Consiliului local care se va intruni in cursul acestei saptamani. Primarul a mai precizat ca la bugetul municipiului vor mai intra suma de 100 de miliarde de lei vechi repartizata din bugetul Consiliului judetean, dar si fonduri de la ministerele care finanteaza o parte din lucrarile de investitii incepute in municipiul Brasov.