Bugetul municipiului Braşov a fost adoptat în unanimitate

Proiectul de buget al municipiului Braşov, în valoare de peste 1 miliard de lei, a fost adoptat pe 20 februarie în unanimitate de Consiliul Local, primarul George Scripcaru menţionând, în contextul dezbaterilor, că la capitolul venituri nu au fost deocamdată cuprinse sume din proiecte cu fonduri europene şi remarcând gradul de îndatorare scăzut al municipiului.

“Este un buget echilibrat, care răspunde necesităţilor municipiului pe 2020. Noi avem un grad de îndatorare de 2,14% şi care finanţator nu şi-ar dori să aibă un partener atât de suplu ca municipiul Braşov, datorită potenţialului economic. Există, de asemenea, şi o evaluare a Agenţiei de rating Fitch, cu care noi lucrăm, care ne spune dacă suntem pe o direcţie bună sau nu. Iar din acest punct de vedere, stăm bine, avem la capitolul venituri sume care încă nu sunt cuprinse, fiind pe proiecte europene, şi care se vor adăuga la ce înseamnă veniturile proprii, de multe milioane de euro”, a declarat primarul Braşovului.

Bugetul local al municipiului Braşov prevede, la secţiunea de dezvoltare, peste 455 milioane de lei, ceea ce înseamnă peste 43% din ponderea bugetului local, iar la de funcţionare peste 590.000 de lei, aproximativ 57%.

De asemenea, în proiectul de buget nu au fost cuprinse sume pentru Aeroport, cu toate că edilul a menţionat faptul că vor fi alocaţi bani dacă va considera necesar acest lucru conducerea Consiliului Judeţean Braşov. Totodată, el a precizat că şi sumele destinate bugetării participative ar putea creşte dacă va fi nevoie, în funcţie de numărul şi calitatea proiectelor care vor fi depuse. AGERPRES