Consiliul Local Bistriţa a aprobat pe 15 aprilie, în şedinţă extraordinară, bugetul municipal pentru anul în curs, în cadrul căruia se înregistrează creşteri atât la venituri, cât şi la cheltuieli, datorită infuziei de bani europeni.

Potrivit proiectului de buget, veniturile din acest an sunt estimate la peste 365 de milioane de lei, în creştere cu 25% faţă de anul precedent, iar cheltuielile vor atinge aproximativ 408 milioane de lei, în creştere cu 59%.

„Creşterile vin din infuzia de bani europeni, cu preponderenţă. În ceea ce priveşte bugetul pentru dezvoltare, această componentă importantă care descrie filosofia actualei administraţii cu privire la bugetul municipiului pe anul 2021, se află într-o creştere atât la categoria venituri – cu 53%, cât şi la cheltuieli – cu 150%. (…) Ponderea cea mai mare a bugetului merge spre investiţii, iar cele mai multe investiţii se realizează din bani europeni. În anii următori, ne propunem ca această pondere să crească. Pentru ca bistriţenii să fie cât mai motivaţi în a-şi plăti taxele şi impozitele locale, le spunem că, pentru fiecare leu plătit, municipalitatea atrage alţi doi lei din bani europeni”, a explicat primarul Bistriţei, Ioan Turc.

Edilul a precizat că bugetul este structurat pe şase priorităţi, printre care se numără digitalizarea, promovarea culturală şi artistică, dar şi mediul.

„Avem bugetul structurat pe priorităţi: administraţie transparentă şi modernizată prin digitalizare, administraţie care are grijă de cetăţenii săi, Bistriţa – oraş verde şi curat, Bistriţa – oraş inteligent şi atractiv pentru tineri, Bistriţa – destinaţie culturală şi artistică unică, Bistriţa – destinaţie pentru afaceri inovative. Pentru toate aceste obiective, avem prevăzute investiţii, fie că discutăm despre studii, absolut obligatorii pentru demararea propriu-zisă a proiectelor, fie că discutăm despre proiecte aflate într-o etapă avansată, proiecte mature”, a mai spus Ioan Turc. AGERPRES