nechifor_catalin.jpgConsilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa ordinară a deliberativului de miercuri, cu 21 de voturi pentru şi 12 împotrivă, bugetul pentru acest an. ”Am reuşit, în final, să trecem şi ultima etapă de buget. Din păcate, calendarul s-a lungit mult din cauza contestaţiilor (…) Este un buget echilibrat şi ţine cont de cerinţele momentului şi prevederile legale”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

Printre investiţiile care au prioritate la finanţare în 2013 se numără modernizarea Aeroportului ”Ştefan cel Mare” Suceava, lucrările la gropile ecologice de la Moara şi Pojorâta, dar şi reabilitarea Observatorului Astronomic din Suceava în perspectiva organizării Olimpiadei Internaţionale de Astrofizică.

Nechifor a spus că speră într-o rectificare bugetară pozitivă, astfel încât să existe posibilitatea finanţării în infrastructura necesară pentru accesul la cele două gropi ecologice. ”Mă aştept la vară la o rectificare pozitivă şi să avem posibilitatea să finanţăm în plus dezvoltarea reţelei de drumuri din judeţ. Îmi doresc să ne pregătim astfel încât, în 2014 – 2015, Suceava să aibă reţele de drumuri care să lege gropile de gunoi de la Moara şi Pojorâta”, a spus Nechifor. AGERPRES