sibiu_generica.jpgBugetul judeţului Sibiu în anul 2015 este în valoare de 274 milioane de lei, din care 77,25 % sunt bani alocaţi cheltuielilor de întreţinere şi de funcţionare a instituţiilor din subordinea Consiliului Judeţean, iar restul de 22,75 % sunt bani care vor fi investiţi în dezvoltarea judeţului, conform unui comunicat remis joi AGERPRES.

Bugetul din acest an asigură toate cheltuielile de funcţionare ale celor 24 de instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu şi a celor 19 instituţii aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu. Obiectivele majore de investiţii în acest an sunt în domeniul sănătăţii, al infrastructurii de drumuri judeţene şi drumuri comunale şi managementul deşeurilor.

În domeniul sănătăţii principalele lucrări de investiţii sunt la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu, la Spitalul de Psihiatrie dr. Gheorghe Preda Sibiu şi la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. Anul acesta vor fi finalizate la Spitalul Judeţean Sibiu lucrările la: mansardare bloc chirurgical+ATI, RK acoperiş secţii chirurgicale,urologie, ortopedie,ATI; reabilitare şi mansardare secţia clinică recuperare, medicina fizică şi balneologie 1 şi vor avea loc lucrări ample la secţia clinică Infecţioase (care se vor finaliza în anul 2016).

În ceea ce priveşte infrastructura vor fi efectuate lucrări de întreţinere pe cei 1300 de kilometri de drumuri judeţene şi comunale din judeţ. Vor fi efectuate investiţii la mai multe drumuri judeţene. De asemenea, se vor moderniza 126 de kilometri de drumuri comunale:46 de kilometri preluaţi de la Consiliile Locale în anul 2015 şi pe 80,62 kilometri se continuă lucrările începute în anul 2014, potrivit sursei citate.

Anul acesta va fi finalizat cel mai mare proiect realizat cu fonduri europene, „Sistem integrat de management al deşeurilor”.

Proiectul de buget al Consiliului Judeţean pe anul 2015 a fost dezbătut cu toţi liderii grupurilor politice şi cu toţi şefii de comisii din Consiliul Judeţean Sibiu. De asemenea, proiectul de buget al judeţului Sibiu pe anul 2015 a fost supus dezbaterii publice şi publicat pe site-ul Consiliului Judeţean.

Proiectul de buget al judeţului Sibiu pe anul 2015 va fi supus votului consilierilor judeţeni în şedinţa extraordinară din 12 februarie 2015, mai precizează comunicatul menţionat. AGERPRES