Consiliul Judeţean Satu Mare a aprobat bugetul judeţului la nivelul sumei de 204 milioane lei, preşedintele Adrian Ştef explicând că acesta este unul mai mic decât cel de anul trecut, însă speră la rectificări bugetare de la Guvern, mai ales în ce priveşte susţinerea majorărilor salariale ale bugetarilor. Bugetul local a fost aprobat la nivelul sumei de 204.268.470 lei, sumă care include atât funcţionarea Consiliului Judeţean şi a instituţiilor subordonate, cât şi pentru investiţii.

„Rectificări au fost anul trecut şi o să fie şi acum. La alocarea pe care ne-a făcut-o, clar, Guvernul nu a ţinut cont de creşterile salariale. Eu cred că aceste lucruri se vor regla în cursul anului. Au fost acele creşteri de 12 şi 10%, acelea pot fi o creştere nominală mai mare de 23-24%, dacă iei per ansamblu. Nu avem alocare mai mare în momentul de faţă de la Guvern. La asistenţă socială, au fost 22 de milioane lei anul trecut, acum necesarul este de 33 de milioane, bani care vor trebui asiguraţi”, a spus Adrian Ştef.

Conform preşedintelui CJ, în spitalele din judeţ se vor investi patru milioane lei, iar aproape şase milioane lei se mai acordă pentru funcţionare. Tot la capitolul investiţii, sunt şi autoturisme noi pentru mai multe instituţii, inclusiv un autocar pentru Muzeul Judeţean.

Consiliul Judeţean şi-a mai propus, în acest an, continuarea proiectului muzeului de la Măriuş, renovarea Casei Paul Erdos, continuarea amenajării Muzeului de Artă, reconstruirea bisericii de lemn de la Soconzel, finalizarea achiziţiei colecţiei Ioniţă. G. Andron, dar şi realizarea machetei Cetăţii Sătmarului din piatră. Clubului de fotbal Olimpia i-a fost alocată suma de 1,2 milioane lei, iar pentru activităţi culturale suma de 1,7 milioane. AGERPRES