cj_botosani.jpgBugetul judeţului Botoşani pentru anul 2014 va avea o valoare de 304 milioane de lei (aproximativ 67 de milioane de euro), a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu.

Potrivit acestuia, bugetul, care urmează a fi aprobat în şedinţa din 31 ianuarie, va acoperi cheltuielile de funcţionare, fără a asigura sume importante pentru investiţii. „La ora actuală, cel mai mic buget, după nevoi, le are Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, cu 11,5 milioane de lei, cu care abia îşi poate plăti creditul contractat în 2006 şi nu ştiu dacă poate achita lucrările de iarnă”, a afirmat Ţurcanu.

La rândul său, vicepreşedintele CJ, Gheorghe Sorescu, susţine că necesarul financiar este mult mai mare în raport cu veniturile din acest an, însă şi-a exprimat speranţa într-o rectificare a bugetului de stat. „Nevoile judeţului sunt foarte mari. Bugetul este unul echilibrat. Ne permite să desfăşurăm activitatea normală, dar, dacă am avea un buget dublu, nu ar fi suficient”, a afirmat vicepreşedintele CJ. Veniturile proprii ale CJ în 2014 sunt estimate la trei milioane de lei. AGERPRES