Bugetul din impozitul pe venit scade cu 10 milioane de lei la nivelul municipiului Brăila

Bugetul realizat la nivelul municipiului Brăila din impozitul pe venit scade anul acesta cu 10 milioane de lei, după cum a anunţat primarul de Brăila, Aurel Simionescu.

‘Anul acesta, în conformitate cu ceea ce ni se transmite de la Direcţia de Finanţe, bugetul din impozitul pe venit scade cu zece milioane de lei. Adică nu mai este de 70 de milioane de lei, este de 60 milioane de lei, ca să avem şi dimensiunea a ceea ce înseamnă 10 milioane de lei. Sunt 10 milioane din 70, nu 10 din 700, ceea ce înseamnă foarte mult’, a declarat Simionescu.

Primarul a cerut înţelegere din partea consilierilor judeţeni PDL, care s-au arătat nemulţumiţi de împărţirea procentului de 20% recuperat din TVA şi a celui de 18,5% din impozitul pe venit, dând ca exemplu faptul că municipiul plăteşte unele servicii pentru întregul judeţ şi nu se mai plânge de acest lucru.

‘Avem o serie de activităţi pe care noi le plătim pentru întregul judeţ, cum este Evidenţa Persoanei, unde toate cheltuielile sunt suportate de la nivel municipal. Nu am făcut şi nici nu o să facem o împărţire a cheltuielilor pe localităţi. Eu vreau să ţinem cont de aceste situaţii şi să desfăşurăm o activitate dincolo de electoral, de partide, în interesul cetăţenilor noştri’, a precizat Simionescu. AGERPRES