valcov_darius_mare.jpgBugetul din venituri proprii al Primăriei Slatina a fost realizat în proporţie de 105% şi atinge suma de 94 de milioane lei, a declarat primarul municipiului, Darius Vâlcov. Acesta a precizat luni, într-o conferinţă de presă, că bugetul din anul 2011 este de două ori mai mare decât cel din urmă cu şapte ani, când a preluat mandatul de primar şi va creşte şi în următorul an chiar dacă nu a trecut criza economică.

Primarul a afirmat că aproximativ 27 de milioane lei provin din încasarea impozitelor pe clădiri şi terenuri de la persoane fizice şi juridice, în condiţiile în care persoanele juridice au achitat impozitul pe clădiri în proporţie de 99%, şi la toate categoriile de impozite şi taxe încasările au fost de peste 90%.

Vâlcov a explicat faptul că s-a încasat bugetul de venituri estimat la început anului în proporţie mai mare de 100% prin faptul că au fost recuperate o parte din datoriile neachitate de persoanele fizice şi juridice în anii anteriori. Pentru recuperarea acelor datorii Direcţia de Venituri şi Cheltuieli a dat circa 50.000 de decizii de impunere, peste 10.000 somaţii şi titluri executorii, a înfiinţat popriri, a făcut inspecţii fiscale.

„În 2004, în primul meu an de mandat, bugetul municipiului Slatina era de 36 milioane lei şi an de an a crescut ajungând acum la 94 de milioane lei, dar cred că până la sfârşitul lunii decembrie va fi depăşită această cifră. Pentru anul viitor estimăm un buget propriu de circa 100 milioane lei”, a spus Darius Vâlcov.

Primarul a menţionat că a fost realizat şi bugetul de cheltuieli, în sensul că au fost acoperite cheltuielile prevăzute la începutul anului şi deocamdată mai sunt disponibili 20 de milioane lei, economisiţi din reducerea unor costuri. „Am economisit la deratizare, la salubrizare, la întreţinerea de spaţii verzi, la ecarisaj, servicii concesionate pentru care anul acesta s-a plătit cu câte 10-15 % mai puţin decât anul trecut şi la jumătate faţă de perioada în care erau neconcesionate”, a conchis Vâlcov. AGERPRES