molot_mircea.jpgConsilierii judeţeni au aprobat, vineri, bugetul propriu al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara pe anul 2012, valoarea acestuia fiind de 63,097 milioane lei, cu 33 % mai puţin decât anul trecut.

Reducerea bugetară va face imposibilă începerea unor noi investiţii, banii fiind suficienţi doar pentru continuarea proiectelor în lucru şi pentru funcţionarea instituţiilor din subordinea CJ Hunedoara. ”Am alcătuit un buget cu care toată lumea a fost acord, cu toate că sumele sunt mai mici decât anul trecut cu peste 30 de milioane de lei. Bugetul va asigura funcţionarea instituţiilor din subordinea CJ Hunedoara, dar şi investiţiile care sunt demarate. Din păcate, nu putem aborda investiţii noi pentru că nu avem bani suficienţi pentru deschiderea acestora’, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ.

El a arătat că banii vor fi alocaţi cu responsabilitate pentru ca locuitorii judeţului să nu aibă de suferit în ceea ce priveşte aşteptările pe care le au din partea administraţiei judeţene. În acest sens, vor fi continuate lucrările la spitalul judeţean de urgenţă, la noul sediu al bibliotecii judeţene şi la centru unic de comandă pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, în atenţia autorităţilor se vor afla şi lucrările de modernizare a drumurilor judeţene, mai ales că această reţea este cea mai mare din ţară, cu o lungime de peste 1.400 de kilometri. AGERPRES